O, tak - bardzo dobrze ująłeś to, dlatego właśnie nie potrafię czerpać przyjemności z tego typu misji.
W King's Story na pewno zagram, planuję to od dłuższego czasu. Korzystałem kiedyś z tej solucji, ale dzięki za przypomnienie o niej, zajrzę tam przy ponownym podejściu ;)
Konrad, in the Dark Mod you receive a Stealth Rating after the mission is finished. This is calculated by how many times (and how severely) you broke stealth in the mission. I.E. a "first alert" from a guard gives 0 points, but a "second alert" gives one and if they see you and chase you, that gives 5 points. So the lower your stealth score, the more sneaky you were.
As for the mission I have to agree that the visuals were very well crafted and the town felt alive. Immersion was high and ...
Do King's Story wyszła solucja bodajże w dniu premiery, napisana przez samego autora. Jest też dostępna na łamach portalu, więc zachęcam do dania kampanii jeszcze tej ostatniej szansy :) A zagrać warto, zwłaszcza z uwagi na alternatywne zakończenia.
Ja też nie umiałem dobrze grać w Thiefa, gdy grałem w pierwsze fanmisje. Ale to sprawiało przyjemność, bo należę do hardkorowych graczy :) Może dlatego lubię gdy nadal wychodzą trudne misje. Oczywiście podnoszenie poziomu trudności na siłę nigd...
Awersję do skomplikowanych i trudnych poziomów nabyłem, gdy pierwszy raz zetknąłem się z FMkami. Nie byłem wtedy jeszcze takim doświadczonym graczem (jeśli nim teraz w ogóle jestem) i chyba nawet nie udało mi się wtedy przejść w całości wszystkich części Trylogii. Próbowałem wtedy zagrać w takie misje jak The Seven Sisters, Seven Shades of Mercury, King's Story, kampanie o Draculi i Elżbiecie Batory oraz parę innych, których tytułów teraz nie pamiętam. Zwłaszcza King's Story, które próbowałem...